Novalac Novamil KID IT

Novalac Novamil KID IT (IT = Transit Usus), dirumus secara eksklusif untuk memberikan kelegaan sembelit untuk si manja anda dalam masa 7 hari, terbukti secara klinikal dapat menyelesaikan 97% kes sembelit.

Percaya kepada KID IT sebagai sumber nutrisi formula susu semulajadi untuk sembelit, memberikan keselesaan perut dan sokongan tumbesaran yang penting untuk si manja ketika mereka melangkah ke arah masa depan yang cerah.

Susu formula untuk sembelit yang disokong oleh sains!

carta kesakitan membuang air besarCarta penyingkiran najis keras

Bagaimanakah SmartGut360° membantu melegakan sembelit

Susu formula untuk sembelit yang mengandungi SmartGut360° untuk memberikan tindakan 4 kali ganda untuk membantu kanak-kanak melegakan sembelit.

60% Whey : 40% Casein

Memudahkan penghadaman melalui nisbah protein 60% Whey : 40% Casein

Campuran protein meniru komposisi protein yang seimbang yang didapati secara semulajadi untuk menyokong pencernaan yang lebih mudah dan penggunaan nutrien yang efektif. Whey, yang dicerna dengan cepat, mengoptimalkan keluaran dan kelajuan najis. Sebaliknya, casein menyediakan pelepasan protein secara perlahan dari masa ke masa, membolehkan usus kecil menyerap dan mengelakkan ketidakselesaan perut.

60% higher in Milk Carbohydrates

Merangsang pergerakan usus dengan 60% lebih tinggi dalam Karbohidrat Susu*

Karbohidrat susu dalam usus besar menyerap air, yang pada gilirannya merangsang kontraksi peristaltik, mencipta dorongan osmotik untuk najis dikeluarkan dengan mudah.

*Berbanding dengan Susu Tepung Formula Standard Novalac Novamill.

45% higher in magnesium

45% lebih tinggi dalam magnesium untuk meningkatkan kandungan air najis

Magnesium, julap semula jadi, membantu menggalakkan pergerakan usus tanpa memerlukan campur tangan sintetik atau farmaseutikal. Ia berfungsi dengan menarik air ke dalam usus, yang melembutkan najis dan membantu mengelakkan pergerakan usus yang menyakitkan.

prevent hard stool

Mengandungi nisbah emas kalsium dan fosforus 2:1 kepada mencegah najis keras

Mengekalkan nisbah kalsium kepada fosforus yang betul membantu mengekalkan najis terhidrat secukupnya dan mengelakkan ketidakselesaan najis yang keras. Terlalu banyak kalsium dan terlalu sedikit fosforus mungkin mengakibatkan dehidrasi najis, menjadikannya lebih keras dan sukar.

Sesuai untuk kanak-kanak 1-10:

Sesuai untuk kanak-kanak 1-10

Product details Product FAQsBuy Now

Maklumbalas Pelanggan

Anak mempunyai masalah sembelit?

Isi borang & terima jawapan sebentar lagi!

Sila tandakan jika anak anda mempunyai tanda-tanda & gejala di bawah:

Is your child constipated?

Susu Formula No.1 di Perancis